Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Biologiska mångfaldens dag

fascinerande växter

22 maj. Kom och fira Biologiska mångfaldens dag med oss!

Kom och fira denna dag tillsammans med Botaniska, Göteborgs universitet och Centrum för Globala Biodiversitetsstudier! 

Karta för Biologiska mångfaldens dag

Program 

Guidad tur i Herbariet
Kl 15.00, 15.30, 16.00 och 16.30, samling i entrén till Botan-huset, Göteborgs universitet
Gå en guidad tur i Herbariet, vars samlingar av torkade växter, svampar och alger har anor från 1700-talet

Sinnenas stig
Kl 11-16 i och runt skollokalen Roten
Upptäck växtvärldens mångfald med alla sinnen tillsammans med Botaniskas pedagoger. Både stora och små besökare är välkomna att upptäcka och utmana sina sinnen. Genom olika övningar och uppdrag ska alla stimuleras att ta in naturen på ett lustfyllt och lekfullt sätt. En LONA-satsning, samarrangemang  med Göteborgs Park-och Natur.

Livet under vatten
Kl 12 - 14. Växthusen.
Björn Källström från Sjöfartsmuseet Akvariet kommer på besök med ett akvarium med koraller. Han berättar spännande historier från ett undervattensperspektiv.

Guidad tur i Bambulunden
Kl 18, samling utanför växthusets entré
Följ med på en visning av bambulunden tillsammans med Botaniskas Henrik Zetterlund. Bambulunden är en av trädgårdens meditativa oaser. Här odlar vi företrädesvis växter från Ostasien, som kräver ett skyddat läge.

Visning av utställningen Blommor & bin i Botaniskas växthus
Kl 16. Utställningen finns i Botaniskas växthus. 
Följ med Botaniskas Magnus Lidén som gör en djupdykning i vad pollination egentligen är och hur naturligt urval skapat de mest fascinerande samarbeten mellan djur och växter.

Botaniskas växthus
Fri entré till växthusen och utställningen Blommor & bin kl 10-19 (förlängda öppettider idag)

Butik & besökscentrum Floras rike
Öppettider kl 10-19
Botaniskas vänner har 20 % rabatt på hela sortimentet under hela dagen och även extra erbjudande. Leverantören Add:wise är inbjuden för att prata om sina ätbara produkter som säljs i butiken, och hur de arbetar med hållbar produktion, dvs tillverkning med omtanke för miljön, för de som arbetar med produktionen samt för de som köper produkterna. Även Åsa Lövberg som har designat Guldkannan Towa finns på plats och berättar om tankarna bakom designen.  

Garden café AnyDay
Öppettider kl 11-16
Härligt trädgårdscafé med mycket god fika och sallader gärna tillagade med lokala och/eller kravmärkta råvaror. AnyDay Garden Café ligger mitt i trädgården, 400 meter från entrén.

Internationella dagen för biologisk mångfald instiftades av FN för 25 år sedan för att öka förståelsen och medvetenheten om den biologiska mångfaldens betydelse för livet på jorden. Dagen uppmärksammas över hela världen.


Senast uppdaterad: 2018-01-03 14:02