Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud t.om. 30/9. Näsduksträdet beräknas visa sin vita färg i mitten/slutet av vecka 21. Växthusen är stängda och ska rivas. Nya står klara 2026 Läs mer

Hylla myllret

HYlla myllret

21 - 22 maj. För att hylla den biologiska mångfalden bjuder vi på ett fullspäckat program för både barn och vuxna. Aktiviteterna sker i Botaniska, Slottsskogen, Naturhistoriska och Trädgårdsföreningen

Under helgen 21–22 maj blir de tre centrala parkerna SlottsskogenTrädgårdsföreningen och Göteborgs Botaniska trädgård arenor för aktiviteter, samtal och föreläsningar på temat biologisk mångfald.
 
Du kan bland annat gå på fjärilsvandring i Trädgårdsföreningen, visning i Botaniskas bigård eller bygga fröbomber i Slottsskogen. 
 
För mer fördjupad kunskap kan du också  lyssna på någon av helgens föreläsningar om till exempel Humlor och solitärbin eller  om dag- och nattfjärilar.
 
Till programmet

Senast uppdaterad: 2022-04-25 11:47