Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En digital seminarievecka med Så vilda!

Digital seminarievecka poster

Här presenterar vi föreläsningar och material. Det digitala materialet ersätter seminariedagen som var tänkt att äga rum 17 augusti. Ta del av föreläsningar med forskare från Göteborgs universitet och pedagogers material från Botaniska trädgården. För pedagoger och andra intresserade.

Projekt Så vilda!

Så vilda! är rörelsen som står upp för den vilda floran och den biologiska mångfalden. Ett FORMAS-projekt som leds av Göteborgs Botaniska Trädgård.

Läs mer om projekt Så vilda!

Föreläsningar och material

Allison Perrigo håller en presentation på engelska om biodiversitet i världen.

Se Allisons presentation

Mattias Lindholm som är naturvårdsbiolog i Göteborgs Naturhistoriska museum, berättar här om vilda bin. Vilka typer finns det i Sverige? Vad utmärker bin?

Se Mattias presentation

Jenny Klingberg, miljöinformatör i Botaniska trädgården, berättar om ekosystemtjänster.

Se Jennys presentation

Länkar med mer information och tips på undervisningsmaterial om ekosystemtjänster:

Skicka gärna era foton av ekosystemtjänster med en kort beskrivning/motivering till: savilda20@gmail.com

Åslög Dahl som är forskare vid Göteborgs Universitet föreläser här om bin och pollination. Varför är bin viktiga pollinatörer och hur går pollination egentligen till?

Se Åslögs presentation

Margaretha Häggström från Göteborgs universitet berättar om när hon följde två skolklasser i en aktionsstudie där syftet var att barnen skule få skapa en personlig relation till träd.

Se Margaretas presentation

Örtverkstad på linnedukat bord. Mortel och örter presenteras vackert ovanifrån.

Ett pedagogiskt material om fem vanliga vilda växter, med kortfattad information om hur de använts förr och nu. Växterna kan hittas på ängen och i närområdet. Materialet är sammanställt av Helen Ekvall, pedagog i Botaniska trädgården i Göteborg.

Kollage med olika bilder på ängar, insekter, blommor, konst och färg.

Karen Otto, pedagog i Botaniska trädgården, har här sammanställt ett pedagogiskt material som kan användas för att undervisa kring ängsväxter och ger många konkreta förslag på aktiviteter för att lära om växter och färg.

Kennert och Benjamin gör en hässja

Varför skall vi torka hö? Och vad är en hässja?

En hässja är en gammaldags, avlång torkställning för hö där man hänger höet på flera störar. Kennert Danielsson, pedagog i Botaniska, beskriver hur man gör en hässja för att torka ängsväxter till hö.

Läs även Allan Edbloms text om slåtter och torkning av hö för fördjupning.


Senast uppdaterad: 2020-09-04 10:21