Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och till vår personal. Välj gärna annan väg än huvudvägen. Respektera anvisningar i butik och restaurang. Tack för hjälpen.

Fråga en forskare

Här sammanställs frågor som kommit in från skolorna som deltar i projektet Så vilda! Svaren hittar du på vår instagram men finns även sammanställda här.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 

Igår på montessori kvarnhjulet. Fantastiska elever kämpade i kylan. En fin äng kommer det bli👏#såvilda#gbgbotaniska #biologiskmångfald #pollineramera #memberofswedishgardens

Ett inlägg delat av Så Vilda! (@sa_vilda)

Hos vindpollinerade växter är blommorna mycket enkla. De saknar doft och starka färger.Våra lövträd, barrträd och gräs pollineras med hjälp av vinden. Vindpollinerade växter bildar stora mängder pollen, som är lätta och ofta har vingar, som gör att de flyger lätt. Pistillmärkena är ofta stora och yviga. Träd och buskar blommar tidigt på våren innan bladen har slagit ut.

Se Stinas svar på instagram

 


Senast uppdaterad: 2020-05-05 09:05