Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Einars ekorrstig

Det här är Einar Ekorre, som bor här i parken. Som andra ekorrar skuttar han gärna runt lite varstans i jakten på frön. Nu vill han visa dig några av sina favoritställen i parken. De ligger utmed en stig som han kallar Ekorrstigen. Einar har gjort en skatt-jakt där det gäller att gissa rätt svar på hans frågor. Lyckas du får du fram ett lösenord till skatten.

Gå ekorrstigen med klassen


Du och din klass kan gå på skatt-jakt i Botaniska trädgården, det finns skyltar markerade "ekorrstigen" som ni följer. Ni går en liten runda och svarar på frågor om de djur och växter som finns omkring er.

Varje svar ger en bokstav som i slutet av promenaden bildar ett ord, ett hemligt lösenord till en skatt! Visa rätt lösenord för expediten i butiken så får ni ett pris för att ni klarat hela ekorrstigen.

Ladda ner häftet

Du kan ladda ner ett häfte som du och klassen kan ha med er i trädgården. A3 är ett lämpligt utskriftsformat. Du kan också köpa ett häfte i Botaniskas butik.

Einars ekorrstig häfte


Senast uppdaterad: 2019-11-21 09:03