Arena Botaniska

Tai ji vid lusthuset

Botaniska trädgården har alltid varit en arena för konst, musik och teater. Vi välkomnar alla som vill använda trädgården för arrangemang som ligger i linje med vår egen verksamhet och kärnvärden.

 

Om vi kommer överens om ett samarbete hjälper vi till med marknadsföring genom våra egna kanaler. Däremot kan vi inte vara finansiär eller projektägare. Kontakta oss gärna med förslag och idéer på vad du vill göra i Botaniska trädgården.

 

Utställningar

När vi inte själva anordnar botaniska utställningar i Växthusen upplåter vi utställningsrummet för externa utställningar. Det kan vara konst eller utställningar om natur och miljö.

 

Musik

"Den stora vilan" fyllde stora gräsmattan med en entusiastisk publik vid sitt skivsläpp ni trädgården.
På våren väljer många körer att sjunga på olika platser i trädgården.

 

Teater

Den populära sommarteatern "Fanny Gréns väg" har spelats av Kören Rabalder tre år i följd.
Musikteatergruppen Markatta spelar ofta barnteater i Stolpboden.

 

Kurser

Vi samarbetar med Studiefrämjandet som gärna tar emot förslag på kurser att förlägga i Botaniska trädgården. Genom Studiefrämjandet samarbetar vi också med flera organisationer inom områden som natur och hälsa. I trädgården hålls också kurser genom privata entreprenörer, pilflätning, botanisk hudvård, Tai Ji Quan är några exempel.

 

Övriga samarbeten

Vi samarbetar med en rad trädgårdssällskap och föreningar som förlägger medlemsmöten och aktiviteter i trädgården. Västsvenska och Svenska Orkidésällskapet, Västsvenska kaktus- och suckulentsällskapet, Örtasällskapet och Västsvenska Rhododendronsällskapet är ett par exempel.

 

Lokaler

Botaniska trädgården har tyvärr inga lokaler att hyra ut. Vid vissa samarbeten kan en enklare lokal utan teknik erbjudas.

 

Kommersiella aktörer

Vill du använda Botaniska trädgården för företagsevent, filminspelningar, reklamfotografering etc kan du kontakta oss för prisuppgifter.

Markatta Floralias

Markatta Floralias

 

National folkdans

Göteborgs National Dans Sällskap

 

Lars Arvidsson som Linné 2007

 

Öppet fönster mot Iran 2007

uiqt|wB&rmvv%y5stqvojmzoH%vozmoqwv5{mrmvv%y5stqvojmzoH%vozmoqwv5{muiqt|wBiovm|i5ozmmvH%vozmoqwv5{miovm|i5ozmmvH%vozmoqwv5{muiqt|wBjw|ivq{si5|ziloizlmvH%vozmoqwv5{mjw|ivq{si5|ziloizlmvH%vozmoqwv5{m